TARIEVEN & VERGOEDING

Tarieven

Voor de gesprekken hanteer ik de volgende tarieven.

€ 69,00 voor individuele therapie overdag

€ 74,00 voor individuele therapie ’s avonds

€ 86,50 voor echtpaar gesprekken overdag

€ 96,50 voor echtpaar gesprekken ’s avonds

€ 60,00 voor groepstherapie

Alle bedragen zijn inclusief btw.

Afspraken die binnen 24 uur worden afgezegd worden alsnog in rekening gebracht, tenzij in overleg anders overeen gekomen.

Vergoeding

Het is helaas niet mogelijk om een vergoeding van de zorgverzekeraar te krijgen voor de therapie van Sapphire.

Hiervoor moet ik aangesloten zijn bij een beroepsorganisatie en omdat ik vrijgevestigd wil blijven heb ik hiervan af gezien. Daarvoor heb ik een aantal redenen:

Allereerst wordt relatietherapie niet vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed, omdat dit niet als curatief wordt gezien. Omdat dit een omvangrijk deel van mijn werkzaamheden betreft draagt een beroepsregistratie hier niet aan bij.

Ten tweede omdat een verzekeraar restricties oplegt en ik daarmee mijn vrijheid van handelen verlies. Een verzekeraar kan namelijk eisen stellen aan de uitvoering van mijn werk. Dit betekent ook dat ik mij dien te voegen in de huidige dominante visie op de mens en haar problemen. Als therapeut hanteer ik een holistische, integrale visie op de mens gebaseerd op de Bijbel. De huidige wetenschap in de behandeling van geestesproblemen sluit oorzaken uit die te maken hebben met een Bijbelse kijk op de mens.

Ten derde is mijn ervaring dat het motiverend werkt om zelf te moeten betalen voor therapie. Dat maakt de sessies effectief en vergroot de kans op tevredenheid.
Een eventuele verwijzing is dus niet nodig.